Biztonság és elsősegély vérzések esetén

A sérülések egy pillanat alatt megtörténhetnek. Nagy vagy kis sebeket hagynak hátra, de mindig vérzéssel, a fertőzés veszélyével és fájdalommal járnak. És pontosan ez az, amire az elsősegélynek fókuszálnia kell.

Elsősegély vérzések esetén

Ha egy sérülést súlyosnak tekint, hívjon egészségügyi szakembert. De első segítségnyújtóként Önnek is lépnie kell. A vérveszteség és a fájdalom sokkot okozhat, emiatt kell a sérült személynek leülnie vagy lefeküdnie. Ezután mérje fel a sebet. Ha a seb vérzik, gyakoroljon nyomást rá egy tiszta és száraz kötéssel, törölközővel vagy zsebkendővel néhány percig.

Elsősegélynyújtási teendők:

A kézmosás grafikus ábrázolása elsősegélynyújtásnál, sebkezelési lépésként a Leukoplast sebkezelési útmutatójában.

1. Mosson kezet:

Alaposan mossa és szárítsa meg a kezét.
Folyóvíz grafikus ábrázolása a seb kiöblítésének szemléltetésére, mint a sebellátás alapelveinek sebkezelő lépése a Leukoplast sebkezelési útmutatóban.

2. Tisztítsa ki a sebet:

Óvatosan tisztítsa ki a sebet langyos csapvízzel. Óvatosan szedje ki a kis föld- vagy fadarabokat a sebből steril csipesszel.
Egy kéz grafikus ábrázolása, amely folyadékot itat fel egy kendővel a seb szárításának szemléltetésére, sebkezelési lépésként.

3. Szárítsa meg a bőrt:

Tiszta törölközővel törölje szárazra a területet.
Az eltérő sebtípusok sebellátási alapelveit és kezelési lépéseit lásd a sebkezelési útmutatónkban.

Elsősegélynyújtáskor a fontossági sorrendben a következő lépés a vérzés elállítása, mert ez jelenti a legnagyobb közvetlen veszélyt. Egy sebtapasz elegendő a kisebb sebekhez, míg a nagyobb sebekhez steril nyomókötés vagy kötszercsomag kell. Nyomókötést kell az erősen vérző sebekre tenni.

De ne feledkezzen meg a saját biztonságáról: ha egy erősen vérző sebet kezel, viseljen egyszer használatos kesztyűt a fertőzések megelőzése érdekében.

Szakértő sebkezelés a Leukoplasttal:

Leukoplast elastic sebtapasz

Elasztikus és jól tapadó sebtapasz a kisebb sebekre, vágásokra vagy horzsolásokra.

Leukosilk®

Légáteresztő ragtapasz nagy szakítószilárdsággal, mely gyengéd az érzékeny bőrhöz.

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

leukoplast-disclaimer.png